Συνεχίζεται η πτώση στο Τόκιο

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 10:55

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, Nikkei, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 1,5% υποχωρώντας στις 9.546,26 μονάδες. Ισόποση μείωση σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 813,69 μονάδες, καταγράφοντας τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών από τις 16 Ιανουαρίου.

«Βρισκόμαστε ήδη στα επίπεδα των 9.500 μονάδων, θα δούμε κατά πόσο [πόσο ο δείκτης Nikkei] θα βρει στήριξη σε αυτό το επίπεδο. Αλλιώς, ο τεχνικός μας αναλυτής «βλέπει» ως επόμενο σημείο στήριξης τις 9.300 μονάδες», σχολιάζει στο Reuters η Ναόμι Φινκ, αναλύτρια της Jefferies.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης στην Ιαπωνία έπαιξαν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ωστόσο, παρά τη συνεχόμενη πτώση των ιαπωνικών δεικτών για πέμπτη συνεχή ημέρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η τάση διόρθωσης δεν θα συνεχιστεί. «Εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για την κερδοφορία των ιαπωνικών εταιρειών, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να συνεχιστεί για πολύ ακόμη η ρευστοποίηση», σημειώνει ο Χιρογιούκι Φουκουνάγκα, διευθύνων σύμβουλος της Investrust.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα