Για ανακρίβειες σε εγκύκλιο της ΕΣΕΕ κάνει λόγο το ΣΕΠΕ

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 19:23

Για «απαξιωτικές και δυσφημιστικές ανακρίβειες» στην εγκύκλιο του προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδη σχετικά με το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, κάνει λόγο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Για «απαξιωτικές και δυσφημιστικές ανακρίβειες» στην εγκύκλιο του προέδρου της ΕΣΕΕ σχετικά με το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, κάνει λόγο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί μάλιστα τον κ. Κορκίδη να είναι «λίγο πιο προσεκτικός πριν επιχειρήσει να δυναμιτίσει τη σχέση του ΣΕΠΕ με την ΕΣΕΕ και τα μέλη της» και επισημαίνει πως ο ως πρόεδρος της Συνομοσπονδίας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έχει ελεγκτές αλλά Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία».

Ωστόσο, προσθέτει. αυτό «δεν είναι και τόσο μεμπτό, όσο οι εκφράσεις περί εισβολής των Επιθεωρητών στα μαγαζιά, οι οποίοι ζητούν φορτικά από τους εργοδότες να αποδείξουν ότι δεν είναι μέλη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ενώ ζητάει να σταματήσουν άμεσα αυτοί οι μονομερείς, προκατειλημμένοι και καταχρηστικοί έλεγχοι». «Προφανώς αυτά που επιχειρείται να παρουσιαστούν με αρνητική χροιά είναι περίτρανη απόδειξη ότι οι Επιθεωρητές Εργασίας ασκούν τα καθήκοντά τους ευσυνειδήτως και κατά τα προβλεπόμενα στο νόμο», επισημαίνει το ΣΕΠΕ.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι σύμφωνα με το εδ. α της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 3996/11 (ΦΕΚ 170/Α/5.8.2011), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την εκτέλεση του έργου του έχει αρμοδιότητα να επιθεωρεί και να ελέγχει τους χώρους εργασίας με κάθε πρόσφορο μέσο, να προβαίνει σε κάθε είδους αναγκαία εξέταση και έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και γενικότερα σε κάθε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο εργασίας ή εκμετάλλευσης ή χώρο όπου πιθανολογείται ότι απασχολούνται εργαζόμενοι, εκτός από τις περιπτώσεις που ορίζεται διαφορετικά από ειδικές διατάξεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα