Η ΒΙΣ αποχώρησε από την Helios Plaza

Τρίτη, 14 Μαΐου 2002 18:01

Ολοκληρώθηκε χθες η συμφωνία πώλησης της συμμετοχής (50%) της εισηγμένης ΒΙΣ ΑΕ στην εταιρεία Helios Plaza ΑΕ. Αγοράστρια είναι η άλλη μέτοχος Plaza Centers (Europe) BV.

Το τίμημα της αγοραπωλησίας ορίσθηκε στο ποσό των 5,543 εκατ. ευρώ, το οποίο κατεβλήθη τοις μετρητοίς.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, από την πώληση των μετοχών προκύπτει οικονομικό όφελος για την ΒΙΣ ύψους 1,016 εκατ. ευρώ, καθώς το κόστος κτήσης των συγκεκριμένων μετοχών είχε ανέλθει στο ποσό των 4,527 εκατ. ευρώ. Το κέρδος αυτό θα απεικονισθεί στις οικονομικές καταστάσεις του δωδεκαμήνου.

Ωστόσο, η συνολική ταμειακή εισροή που αποκόμισε η ΒΙΣ για την αποχώρησή της από την Helios Plaza ανήλθε σε 6,724 εκατ. ευρώ, καθώς μέρος της συγκεκριμένης συμφωνίας αποτέλεσε και η αποπληρωμή, τοις μετρητοίς, οφειλών της Helios Plaza προς τη ΒΙΣ, ύψους 1,181 εκατ. ευρώ.

Με την παραπάνω επιχειρηματική κίνηση εξασφαλίζονται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σημαντικά κεφάλαια για την ΒΙΣ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την μείωση του υπάρχοντος δανεισμού της, όσο και για την ανάπτυξη της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα