Υπερδιπλασιάστηκαν τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 15:30

Υπερδιπλασιάστηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα λειτουργικά κέρδη του κορυφαίου, ως προς τα έσοδα, ευρωπαϊκού αερομεταφορέα Lufthansa AG.

Αν και τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ, οι προ φόρων ζημίες της διευρύνθηκαν σε ποσοστό λίγο μικρότερο του 89% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου: Αυτές ανήλθαν σε 226 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2001, παρά το ότι τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση κατά 6% στα 3,85 δισ. ευρώ.

Οι ισχυρές επιδόσεις του γερμανικού αερομεταφορέα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του υπονομεύθηκαν από τις μεγάλες ζημίες στον tour operator Thomas Cook και στις υπηρεσίες τροφοδοσίας.

Η μείωση των εσόδων στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της κατά 8% αντισταθμίστηκε από την υλοποίηση προγράμματος μείωσης κόστους μετά τις περυσινές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Η διοίκηση της Lufthansa υπογράμμισε ότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς να προβεί σε προβλέψεις για το σύνολο του έτους δεδομένων των ασταθών συνθηκών όσον αφορά τη ζήτηση, ιδιαιτέρως στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο αύξησης των τιμών των καυσίμων και τον «πόλεμο τιμών» στον οποίο έχουν αποδυθεί οι αεροπορικές εταιρείες.

Δήλωσε, όμως, ότι αναμένει σαφώς καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα φέτος, καθώς και ότι θα καταβάλει εκ νέου μέρισμα στους μετόχους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα