Εξωστρέφεια-Ο.Α.Ε.Π.: Στις 500.000 ευρώ το ποσό χρηματοδότησης

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 16:58

Η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-Ο.Α.Ε.Π.» από 200.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία της Υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου.

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης-χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ, για διάστημα έως 4 μήνες, με ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις. Οι εξαγωγείς, αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον Ο.Α.Ε.Π., απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 €, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Π. (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Η απόφαση για την αύξηση του ποσού θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23/04/2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα