Reuters: Καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 14:22

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να καθυστερήσουν, δήλωσαν σήμερα στο Reuters κυβερνητικές πηγές, χωρίς να αποκλείουν μάλιστα αυτό να γίνει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης όσον αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτών θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο. Αλλο στέλεχος είπε ότι η ανακοίνωση του σχεδίου δεν αποκλείεται να γίνει μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε δηλώσει ότι η ανακοίνωση των όρων για την κεφαλαιακή ενίσχυση του κλάδου θα γινόταν έως τις 20 Απριλίου. Η ενίσχυση των τραπεζών είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου ο κλάδος να μπορέσει να καλύψει τις υπέρογκες ζημίες από τη συμμετοχή του στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα επισφαλή δάνεια.

Στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ποσό έως 48,8 δισ. ευρώ έχει προβλεφθεί να εισρεύσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με τη μορφή ομολόγων του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης (EFSF) για τη στήριξη των τραπεζών. Η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 25 δισ. ευρώ αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα