Η "Γερμανός" διαψεύδει συμμετοχή στο Sheraton Sofia Balkan Ηotel

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2002 19:10

Η εταιρεία Γερμανός με σημερινή επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές,

επισημαίνει ότι η εταιρεία AXXON Bulgaria, η οποία φέρεται ως μέλος της κοινοπραξίας που απέκτησε το 67,05% του ξενοδοχείου Sheraton Sofia Balkan Ηotel, δεν είναι συμφερόντων του ομίλου και δεν ελέγχεται από αυτόν άμεσα ή έμμεσα, ούτε απέκτησε τόσο η Γερμανός όσο και οι συνδεδεμένες και θυγατρικές της εταιρείες ποσοστό μετοχών του εν λόγω ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters έφερε όμιλο ελληνικών εταιρειών να αγόρασε έναντι τιμήματος 46,98 εκατ. λέβα (21,8 εκατ. δολ.) το μερίδιο 67,05% που κατείχε η νοτιοκορεατική Daewoo Engineering & Construction στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Sheraton Sofia Balkan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Σέρατον" ο όμιλος περιλαμβάνει τέσσερις εταιρείες: Την EFG Eurobank Ergasias, την Axon Bulgaria (θυγατρική του ομίλου Γερμανός), την International Lodging of Bulgaria και την European Hotel Enterprises (οι δύο τελευταίες ανήκουν στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη που κατέχει την ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel).

Η εξαγορά έγινε με μεταβίβαση πακέτου μέσω του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, τη Δευτέρα, σε τιμή 146,41 λέβα/μετοχή, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο βουλγαρικό χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα