Merit: Αδυναμία διάσπασης των 730 μονάδων

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 15:06

Στην εορταστική περίοδο του Πάσχα αλλά και στη γενικότερη απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποδίδει η Merit ΧΑΕΠΕΥ τις αδιάφορες συνεδριάσεις με χαμηλούς τζίρους και μικρό εύρος διακύμανσης των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων των μη τραπεζικών εταιρειών και ενώ υπάρχει μια εύλογη ανησυχία για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου, το ενδιαφέρον εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά στις τράπεζες και συγκεκριμένα στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και στις διαπραγματεύσεις για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, η ανησυχία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει σημαντικές έστω βραχυπρόθεσμες ανοδικές αντιδράσεις, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα και υπάρχει μια γενικότερη υποχώρηση των Ευρωπαϊκών αγορών μέσα στον Απρίλιο λόγω ανόδου spreads sτην Ισπανία που δημιουργούν νέα αναταραχή στην Ευρωζώνη.

Με αυτά τα δεδομένα η Merit δεν περιμένει σημαντικές μεταβολές στο Χ.Α. παρά μόνο στις τράπεζες ανάλογα με τη φημολογία για το αν οι όροι ανακεφαλαιοποίησης είναι προς το συμφέρον των παλαιών μετόχων ή όχι και με το αν τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν αύριο είναι τα προσδοκώμενα.

Διαπιστώνει εξάλλου μια αδυναμία διάσπασης των 730 μονάδων που πριν λίγο καιρό αποτελούσαν στήριξη για το Γενικό Δείκτη. Αν υπάρξουν καλά νέα αύριο από τις τράπεζες, υποστηρίζει η Merit, μπορεί να υπάρξει αναστροφή του βραχυπρόθεσμου καθοδικού momentum χωρίς όμως μεγάλες προσδοκίες ελέω και αμφιβολιών για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επομένως η χρηματιστηριακή δεν βλέπει άμεσα μια διάσπαση της περιοχής των 760-780 μονάδων, ενώ αν τα νέα είναι αρνητικά εκτιμά ότι μπορεί να δούμε συνέχεια της πτώσης και υποχώρηση κάτω από τις 700 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα