Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 10:05

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώσεις μισθών στις τράπεζες".

"Μειώσεις της τάξης του 17% το χρόνο σε μισθούς και επιδόματα και την παροχή πρόσθετης εργασίας 3 ωρών την εβδομάδα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προβλέπει η τριετούς διάρκειας επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν και θέτουν σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου η διοίκηση της ΤτΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρωτοφανείς ζημιές λόγω PSI θα παρουσιάσουν οι τράπεζες".

"Ζημιές, που σε πρώτη ανάγνωση θα προκαλέσουν σοκ, παρουσιάζουν σήμερα οι τράπεζες ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 2011. Οι ζημιές θα είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της αποτύπωσης στους ισολογισμούς του κόστους του κουρέματος των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI+ που έπειτα από συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος θα παρουσιαστεί με βάση το ακραίο σενάριο απομείωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν δίνει οδηγίες φορολογικής ανατροπής".

"Εξονυχιστικούς ελέγχους σε εύπορους φορολογούμενους και αυτοαπασχολούμενους με υψηλά εισοδήματα, κατάργηση προτιμησιακών καθεστώτων, φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων, «κυνήγι» των καταθέσεων που «φυγαδεύτηκαν», αλλά και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προτείνει στη χώρα μας η Κομισιόν εν όψει της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης".

DEALnews: "3πλή συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK - ΠΕΙΡΑΙΩΣ".

"Θεωρείται πλέον δεδομένο. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μάλιστα με όρους οι οποίοι βοηθούν στην αποφυγή ενός μεγάλου Βατερλό, οδηγεί στις συγχωνεύσεις. Η Τρόικα έχει δώσει το μήνυμα, ενώ και από την πλευρά τους οι τραπεζίτες ξέρουν πλέον καλά ότι η λύση αυτή αποτελεί πλέον μονόδρομο".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα