Επιμένει στην επίσπευση των μεταρρυθμίσεων το ΔΝΤ

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 19:43
UPD:21:29

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και βελτίωσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στην Ελλάδα επανέλαβε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Στη φωτογραφία από προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και βελτίωσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στην Ελλάδα επανέλαβε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

«Χρειάζεται μια σημαντική ώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών (στην Ελλάδα)», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «κλειδί» για την επιτυχία του προγράμματος την ενίσχυση των φορολογικών μηχανισμών, τομέα στον οποίο, όπως είπε, «μέχρι στιγμής έχουμε αποτύχει».

Ο κ. Τόμσεν αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας, επισημαίνοντας τον καθοριστικό τους χαρακτήρα ως προς την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το γεγονός ότι τα δύο βασικά κόμματα στήριξαν το πρόγραμμα «είναι μια τεράστια αλλαγή», προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα κρίνουν κατά πόσο θα στηριχθεί και στη συνέχεια η εφαρμογή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα