Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 10:04

* ΕΞΠΡΕΣ: Πολιτικό σοκ στην Ευρώπη με αναταράξεις στις αγορές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο κίνδυνος «εγκλωβισμού» ισχυρών κρατών της ευρωζώνης σε μια ιδιότυπη πολιτική αστάθεια και οι βάσιμες υποθέσεις για επάνοδο σε ύφεση της ευρωζώνης προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις στις αγορές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για την οικονομία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιστορική είναι η ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βάζοντας οριστικό τέλος σε ένα φαύλο παρελθόν. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα από την ετήσια έκθεση της ΤτΕ, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα".

* ΚΕΡΔΟΣ: Αβεβαιότητα στην ευρωζώνη

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αβεβαιότητα για την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία και οι συνέπειες στον γαλογερμανικό άξονα καθώς και η πολιτική αστάθεια στην Ολλανδία δυναμιτίζουν το ήδη αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οδηγώντας τους δείκτες σε σημαντικές απώλειες, το ευρώ σε πιέσεις και σε υψηλά επίπεδα τις αποδόσεις των ομολόγων".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκρηξη δημόσιου χρέους στη διετία του μνημονίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκρηξη κατά 55,9 δισ. ευρώ ή κατά 35,9 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ παρουσίασε το δημόσιο χρέος στη διετία του μνημονίου (2010-2011), εξέλιξη που αντανακλά τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, τα χρέη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και τις αστοχίες της οικονομικής πολιτικής".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα