Π. Μπόφινγκερ: «Ναι» υπό όρους στα ευρωομόλογα

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 14:08

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, αλλά υπό όρους, τάσσεται ο Γερμανός καθηγητής Πέτερ Μπόφιγκερ, εκ των πέντε «σοφών» που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», ο κ. Μπόφινγκερ ασκεί κριτική στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης που άσκησαν Γαλλία και Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς την «μονοδιάστατη», διότι, όπως λέει, βασίσθηκε μόνο στη φορολογική παράμετρο, μέσα σε μια κατάσταση μεγάλης πίεσης των αγορών.

Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, η στρατηγική αυτή χειροτέρεψε την κατάσταση και δεν κατάφερε να προσδώσει μεγαλύτερη σταθερότητα στο όλο ευρωπαϊκό σύστημα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «πρέπει να δράσουν μαζί για να βγουν από την κρίση» και «πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλο τον χρόνο που χρειάζονται για την σταθεροποίηση της οικονομίας, διότι η έξοδος από την κρίση, δεν θα είναι άμεση», υποστηρίζει ο κ. Μπόφινγκερ. «Παράλληλα, όμως, είναι αναγκαίο να συναινέσουν στην έκδοση ευρωομολόγων, αναλαμβάνοντας μια κοινή πρωτοβουλία και ευθύνη», σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα