Σάνυο: Διευκρινίσεις για την άδεια οικοδομής στο Avenue

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 17:02

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση άδειας οικοδομής στο εμπορικό κέντρο AVENUE, του οποίου η Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε. είναι κύριος συνιδιοκτήτης, προχώρησε ο Όμιλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την 24.04.2012 υπήρξαν δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. αναφορικά με απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται η οικοδομική άδεια, την οποία εξέδωσε η Πολεοδομία Αμαρουσίου και αφορούσε την νομιμοποίηση τμήματος του υπογείου του εμπορικού κέντρου, με μεταφορά συντελεστή δόμησης και ως συνέπεια αυτού και την άδεια οικοδομής που αφορούσε την υπέργεια κατασκευή του.

Ο Όμιλος τονίζει πως, αναπτύσσοντας το εν λόγω εμπορικό κέντρο, εξέδωσε εν συνεχεία των αρχικών αδειών, το έτος 2006, απολύτως νόμιμες οικοδομικές άδειες, με βάση τις οποίες, το έτος 2007, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και έκτοτε λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Σάνυο, η απόφαση του ΣτΕ έρχεται 8 ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοση της εν λόγω οικοδομικής άδειας και 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επέκτασης του εμπορικού κέντρου και τη λειτουργία του, να ανατρέψει πράξεις της Διοίκησης, οι οποίες ελήφθησαν σύμφωνα με την ισχύουσα εκάστοτε νομοθεσία.

«Ήδη, ενεργώντας εντός των πλαισίων της ισχύουσας νομοθεσίας, προβαίνουμε στις απαιτούμενες ενέργειες τακτοποίησης της απρόβλεπτης αυτής οικοδομικής εκκρεμότητας, νομιμοποιώντας τα κτίσματα», αναφέρει η Σάνυο και διαβεβαιώνει πως «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους συνεργάτες μας και το καταναλωτικό κοινό, καθώς το εμπορικό κέντρο θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα