Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 09:56

* ΕΞΠΡΕΣ: Συναίνεση στο μνημόνιο για έξοδο από την ύφεση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ζήτησε χθες ο Γ. Προβόπουλος, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για το 2011. Στην έκθεση τονίζεται η ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα της μετεκλογικής περιόδου και ζητείται η υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης, αφού η χώρα εξακολουθεί να ζει πέρα από τις δυνατότητές της".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ορος επιβίωσης η συναίνεση. Μήνυμα Γ. Προβόπουλου προς κόμματα-κοινωνία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ιστορικό διακύβευμα είναι «συντεταγμένη και επίμονη προσπάθεια για ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός του ευρώ» ή «άτακτη οπισθοδρόμηση πολλές δεκαετίες πίσω εκτός ευρώ και εκτός Ε.Ε.», τονίζεται στην έκθεση της ΤτΕ. Ο Γ. Προβόπουλος ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση".

* ΚΕΡΔΟΣ: Αναπτυξιακή πρόταση με πολιτική παρέμβαση

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετεκλογική πολιτική συναίνεση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος κ. Γ. Προβόπουλος προειδοποιώντας για τον πραγματικό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ο διοικητής παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα προειδοποιώντας ότι αν τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας για τη συνέχιση της προσπάθειας προσαρμογή, η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δραματική προειδοποίηση Προβόπουλου για το ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα η εγκατάλειψη της προσπάθειας για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα