Μέρκελ: Mέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η ανάπτυξη

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 17:25
UPD:22:06

«Το εργασιακό κόστος δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλό. Τα φράγματα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να είναι χαμηλά, προκειμένου κάποιος να έχει τη δυνατότητα να βρει εργασία» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ανάπτυξη, όχι όμως υπό τη μορφή περιστασιακών προγραμμάτων -τα οποία θα επαύξαναν περισσότερο το δημόσιο χρέος- αλλά από ανάπτυξη, όπως το έθεσε ο Μάριο Ντράγκι, υπό τη μορφή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.

Τόσο για τη Μέρκελ, όσο και για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, η ανάπτυξη θα πρέπει να περνά από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στον τομέα της εργασίας. «Το εργασιακό κόστος δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλό. Τα φράγματα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να είναι χαμηλά, προκειμένου κάποιος να έχει τη δυνατότητα να βρει εργασία» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού «συμφώνου ανάπτυξης», πέραν του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Έχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο...οφείλουμε να γυρίσουμε προς τα πίσω και να καταρτίσουμε με βάση αυτό ένα σύμφωνο ανάπτυξης», σημείωσε ο Ντράγκι, ο οποίος είναι αντίθετος με μία περισσότερο άμεση συμμετοχή της ΕΚΤ στην ανάπτυξη, αλλά τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δημοσιονομικής ανάταξης των χωρών και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον τομέα της αγοράς εργασίας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Μ. Ντράγκι στο Ε.Κ.

Ο Μ. Ντράγκι στο Ε.Κ.

Αργότερα, εκπρόσωπος του κ. Ντράγκι δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει αλλάξει καθόλου η θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ: «Δεν άλλαξε καθόλου ο κ. Ντράγκι το μήνυμά του. Τάχθηκε υπέρ των δομικών μεταρρυθμίσεων στην περιοχή της ευρωζώνης, και όχι υπέρ μιας τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω όμως ανάλωσης 'δαπανών' από τον κρατικό προϋπολογισμό" των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα