Πρόστιμα 81.600 ευρώ σε ΑΧΕ, ΑΧΕΠΕΥ και εισηγμένες

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2002 17:32

Πρόστιμα ύψους 81.600 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

1. Την επιβολή προστίμου ύψους 9.000 ευρώ στην Λαυρεντάκης ΑΧΕ διότι παρείχε υπηρεσία της αναδοχής έκδοσης χωρίς την απαιτούμενη άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

2. Την επιβολή προστίμων 6.000 ευρώ στην Aption ΑΧΕΠΕΥ και 6.000 ευρώ στην Λαϊκή Ατταλος ΑΧΕ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας.

3. Την επιβολή προστίμων 9.000 ευρώ στην Solidus ΑΧΕΠΕΥ και 18.000 ευρώ στη Ζευς ΑΧΕΠΕΥ για μη αναφορά μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων.

4. Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 57.600 ευρώ στις εταιρείες Κλωνατέξ ΑΕ, ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΕ, Σάρρος ΑΧΕ και στον κ.Γ. Γεράρδο, βασικό μέτοχο της εταιρείας Πλαίσιο για παράβαση του άρθρου 10 της απόφασης 204 της Ε.Κ. που αφορά τους κανόνες συμπεριφοράς των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιριών και ειδικότερα την υποχρέωση προαναγγελίας σημαντικών συναλλαγών από μεγάλους μετόχους.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

- Την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρείας LOGISMOS ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΕ με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Παράλληλη Αγoρά τoυ ΧΑΑ.

- Την άδεια λειτουργίας στην υπό ίδρυση εταιρεία ALPHA ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα που συγκροτείται με βάση το νόμο 2778/99.

- Απόφαση για την χρήση παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων (Financial Derivatives) και τίτλων επιλογής (Warrants) από Αμοιβαία Κεφάλαια και Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Με την απόφαση αυτή παρέχεται η δυνατότητα σε Θεσμικούς Επενδυτές να επενδύουν με σκοπό την αντιστάθμιση κινδύνου ή την αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους σε παράγωγα με υποκείμενη αξία συγκεκριμένη μετοχή.

- Το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρεία ΑΧΟΝ ΑΧΕ.

- Την αναθεώρηση της δημόσιας πρότασης της ΓΕΚ προς τους μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Με την αναθεώρηση αυτή η ΓΕΚ προσφέρει ως αντιπαροχή 1,6 μετοχές της ΕΡΜΗΣ ΑΕ. για κάθε μία μετοχή της ΤΕΡΝΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα