Υψηλότερα κέρδη για τη Shell

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 11:04

Τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού ομίλου αυξήθηκαν κατά 11% στα 7,66 δισ. δολάρια από 6,93 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυξημένα ήταν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, εν μέρει χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ενέργεια που διατήρησε τις τιμές πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

Τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού ομίλου αυξήθηκαν κατά 11% στα 7,66 δισ. δολάρια από 6,93 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά του έσοδα ανήλθαν το ίδιο διάστημα σε 119,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 9%.

Παρουσιάζοντας σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα, η διοίκηση της Shell εκτίμησε ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα παραμείνουν ευάλωτες τους προσεχείς μήνες. Ανέφερε επίσης ότι οι πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού θα ανέλθουν φέτος σε περισσότερα από 4 δισ. δολάρια έναντι 2-3 δισ. δολαρίων που εκτιμούσε προηγουμένως.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Shell ανακοίνωσε την εξαγορά της Cove Energy έναντι τιμήματος 1,1 δισ. στερλινών, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πρόσβαση στα αποθέματα φυσικού αερίου της Μοζαμβίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα