Νέα επενδυτικά προϊόντα από EFG Eurobank, Citibank

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2002 18:32
UPD:18:35

Νέα επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου ανακοίνωσαν σήμερα οι τράπεζες, EFG Eurobank Ergasias και Citibank.

Ειδικότερα, η EFG Eurobank Ergasias, ανακοίνωσε, πέντε νέα προϊόντα που προστίθενται στη σειρά των επενδυτικών προϊόντων Eurostructures, που προσφέρουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητες υψηλών αποδόσεων. Διατίθενται στους επενδυτές από τις 20 –27 Μαϊου.

Το πρώτο, το Acropolis είναι μια επένδυση τριών ετών σε ευρώ ή σε δολάριο ΗΠΑ, με ελάχιστο ποσό συμμετοχής 10.000 ευρώ ή 10.000 δολ. αντίστοιχα. Η επένδυση αποτελεί ένα συνδυασμό έξι προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας έξι μηνών η καθεμία με προκαθορισμένα επιτόκια για το 50% του αρχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 50% του κεφαλαίου τοποθετείται σε ένα προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου διάρκειας τριών ετών με ελάχιστη απόδοση 4,5% και μέγιστη 40%, συνδεδεμένο με 15 μετοχές διεθνών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το δεύτερο, το Oil Reset Range, είναι μια επένδυση έξι μηνών σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό συμμετοχής 10.000 ευρώ. Ο επενδυτής δικαιούται στη λήξη απόδοση 7% ετησιοποιημένη ανάλογα με τη διακύμανση της τιμής του ΣΜΕ (Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης) Πετρελαίου Ιανουαρίου 2003 κατά τη διάρκεια της επένδυσης.

Το τρίτο, το EUR/USD Shark Fin, είναι μια ετήσια επένδυση σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό συμμετοχής 10.000 ευρώ. Ο επενδυτής δικαιούται στη λήξη απόδοση, η οποία εξαρτάται από την ισοτιμία του δολαρίου (πιθανή αποδυνάμωση) έναντι του ευρώ.

Το τέταρτο, είναι το Global Ranges, μια επένδυση δεκαοκτώ μηνών σε ευρώ, με ελάχιστο ποσό επένδυσης 10.000 ευρώ. Ο επενδυτής δικαιούται στη λήξη απόδοση 14% η οποία εξαρτάται από τις διακυμάνσεις τεσσάρων υποκείμενων αξιών (EUR/USD, Euribor, Χρυσός, Πετρέλαιο).

Η Citibank, ανακοίνωσε την προσφορά του προϊοντος εγγυημένου κεφαλαίου CitiSmart 107, που έχει τριετή διάρκεια, αφορά επένδυση σε ευρώ και δολάρια και εγγυάται ελάχιστη απόδοση 7% στην τριετία. Η τελική του απόδοση εξαρτάται από την πορεία έξι παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών. Η περίοδος εγγραφών ολοκληρώνεται στις 31 Μαϊου 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα