Γουέν: Παραμένει εύθραυστη η ανάκαμψη

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 12:39
UPD:12:41

Σε δηλώσεις του από Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Τζιαμπάο, τόνισε πως η Κίνα είναι έτοιμη να μειώσει την ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με τις χώρες της ανατολικής και της νότιας Ευρώπης και θα δημιουργήσει ένα ταμείο για το σκοπό αυτό ενώ θα ανοίξει επίσης πιστώσεις για την επίτευξή του.

Βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης μέχρι στιγμής φέτος διαπιστώνει ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Τζιαμπάο, αν και προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

Σε δηλώσεις του από τη Βαρσοβία, ο Γουέν τόνισε πως η Κίνα είναι έτοιμη να μειώσει την ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με τις χώρες της ανατολικής και της νότιας Ευρώπης και θα δημιουργήσει ένα ταμείο για το σκοπό αυτό ενώ θα ανοίξει επίσης πιστώσεις για την επίτευξή του.

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό, οι πιστώσεις αυτές θα ανέλθουν σε 10 δισ. δολάρια και θα αφορούν προγράμματα συνεργασίας.

«Για να εμβαθυνθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών και των περιφερειών μας, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει μια ειδική γραμμή πιστώσεων ύψους 10 δισ. δολαρίων, προορισμένη για την υποστήριξη προγραμμάτων συνεργασίας στις υποδομές, τις νέες τεχνολογίες και την πράσινη οικονομία», δήλωσε ο Γουέν μιλώντας ενώπιον ενός περιφερειακού οικονομικού φόρουμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα