Ιαπωνία: Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 09:39
UPD:09:56

Σε επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων κατά 10 τρισ. γεν (124 δισ. δολ.) προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, επικαλούμενη τις ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα θα αυξηθεί στα 40 τρισ. γεν μέχρι τον Ιούνιο του 2013, έναντι προηγούμενου στόχου για 30 τρισ. γεν μέχρι τα τέλη του έτους.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) προχώρησε επίσης σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την οικονομία και τις τιμές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει να ασκεί πολιτική νομισματικής χαλάρωσης, καθώς υπολογίζεται ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο να επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό στο 1%.

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες προβλέψεις της BOJ, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία θα ξεπεράσει το 0,5% στο δημοσιονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο του 2013, για να φτάσει λίγο αργότερα στο 1%.

«Οι εξελίξεις στις τιμές βελτιώνονται και οδεύουν προς τον στόχο της BOJ, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί αυτό», αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα