P&G: Αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα κάτω

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 17:33
UPD:17:35

Σε αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεών της προς τα κάτω προχώρησε η Procter & Gamble Co, εξαιτίας της εξασθένισης της ζήτησης στις αναπτυγμένες οικονομίες και των πιέσεων που δέχεται στη Βενεζουέλα για μείωση των τιμών.

Σε σημερινή της δήλωση, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών οικιακής χρήσης παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη ύψους 3,88 δολάρια ανά μετοχή, μετά την εξαίρεση κάποιων προϊόντων, από 4,03 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της.

Στη Βενεζουέλα, όπου οι πωλήσεις της P&G ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση τιμών κατά 25% σε προϊόντα όπως οι οδοντόκρεμες, τα χαρτιά τουαλέτας και τα λευκαντικά, κατόπιν απαίτησης της κυβέρνησης Τσάβες από τις αμερικανικές εταιρείες με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών οικιακής χρήσης παγκοσμίως καταρτίζει ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές πιέσεις από την αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων, όπως η βενζίνη, το αλκοόλ και τα χημικά.

Αρνητική επίπτωση είχε επίσης για τη ζήτηση των προϊόντων η αύξηση των τιμών στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει η P&G, όπως και πολλές άλλες ομοειδείς εταιρείες, προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο από την ανατίμηση των εμπορευμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα