Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2002 10:33
UPD:19:07

Ανοδικά κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με εξαίρεση το δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος υποχωρεί οριακά κατά 0,20%, στις 5.248 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 0,40% και έχει διαμορφωθεί στις 4.484,44 μονάδες και ο δείκτης Xetra DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,93% και έχει φθάσει τις 5.094,6 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Dell Computer, της υπ' αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής Η/Υ στον κόσμο, ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 οι πωλήσεις και τα κέρδη της θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μετοχές των εταιρειών ASML και Infineon Technologies, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών ενισχύονται κατά 3,03% και 2,26% αντιστοίχως.

Ο εν λόγω κλάδος ευνοείται και από την είδηση ότι οι παραγγελίες ημιαγωγών στη Βόρειο Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία της Semiconductor Equipment and Materials International, αυξήθηκε τον Απρίλιο για πέμπτο κατά σειρά μήνα.

Aπό τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζει ο τίτλος της Vodafone, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,05%. Ανοδικά κινείται και η μετοχή της ελβετικής Swisscom παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα