Θετικό το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2002 17:00
UPD:17:02

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα των συνεδριάσεων οι κυριότεροι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων. Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Dell Computer σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.334,81 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,44% και o Nasdaq στις 1.752,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,27%.

Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, η Dell, η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία κατασκευής Η/Υ στον κόσμο, ανκοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2002 οι πωλήσεις και τα κέρδη της θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,76%.

«Αναμένουμε αισθητή βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε στο "Bloomberg" διαχειριστής κεφαλαίων στην Britannic Asset Management στο Λονδίνο.

Ωθηση στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας έδωσε και η έκθεση της Semiconductor Equipment and Materials International, σύμφωνα με την οποία οι παραγγελίες ημιαγωγών στη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε τον Απρίλιο για πέμπτο κατά σειρά μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα