Κομισιόν: Οι μεταρρυθμίσεις αντίδοτο στην ανεργία

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 14:59
UPD:15:19

Σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, το Μάρτιο.

Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ζητεί η Κομισιόν, ως αντίδοτο στη μεγάλη ανεργία που καταγράφεται στην Ευρωζώνη.

«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειέ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζόναθαν Τοντ, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητικά» τα νέα δεδομένα για την ανεργία. Η Επιτροπή έχει κάνει αυτό που της αναλογεί διατυπώνοντας ιδέες για να αντιμετωπισθεί η κρίση στις θέσεις εργασίας και ξεκινώντας πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε. Συμπλήρωσε πως οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σταθεροποιώντας τα δημόσια οικονομικά των χωρών-μελών και προχωρώντας σε στοχευμένες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, το Μάρτιο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία. Σε σχέση με το Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Σημειώνεται ότι το ποσοστό είχε βρεθεί στο 10,9% το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1997.

Στην ΕΕ-27, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,2%, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 24,8 εκατομμύρια.

Εντός της ευρωζώνης, η ανεργία σημείωσε επίσης άνοδο στην Κύπρο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα. Πτώση σημείωσαν τα ποσοστά σε Αυστρία, Ιρλανδία, Σλοβακία και Σλοβενία. Η κοινοτική στατιστική υπηρεσία δεν έδωσε στοιχεία για την Ελλάδα και την Εσθονία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα