Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 09:58

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων.

ΕΞΠΡΕΣ: Ανάσχεση της ύφεσης ζητούν οι επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή διαδικασία αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος από τη νέα κυβέρνηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μήνυμα Παπαδήμου για τις εκλογές.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες»".

ΚΕΡΔΟΣ: Στα ύψη η ανεργία στην ΕΕ, στα τάρταρα η μεταποίηση

Η εφημερίδα γράφει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες μετά την εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά επίπεδα και τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά κατά πολύ τα 17 εκατομμύρια, αφού κάθε ημέρα χάνουν τη δουλειά τους 6.500 Ευρωπαίοι, τη στιγμή μάλιστα που συρρικνώνεται η μεταποίηση ακόμη και στον πυρήνα της ευρωζώνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκλογές που καθορίζουν τις ερχόμενες δεκαετίες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έμμεση παρέμβαση στην πολιτική συγκυρία έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες και όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές»".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα