Εννέα οι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ για το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 16:50
UPD:18:23

Εννέα διαγωνισμοί στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται στους στόχους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για το β’ τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη Ιουνίου περιλαμβάνει εννέα κινήσεις: την αξιοποίηση 28 κτιρίων, τη διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ και του 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, λιμανιών και μαρινών, καθώς και την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου, πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συμβούλων για έξι από τα έργα του 2012 και του 2013. Σε δύο περιπτώσεις η σχετική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις (που αφορούν σε έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΛΒΟ ) είναι στη φάση προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε με σύμβαση ενός έτους την εταιρεία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα