Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 10:12

* Η ΑΞΙΑ: ΟΧΙ σε Διαπλοκή, Νταβατζήδες...

Η εφημερίδα γράφει "όχι σε Διαπλοκή, Νταβατζήδες... εραστές της Δραχμής και Υπερδανεισμένους Εκδότες και Επιχειρηματίες που θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους! Οχι στην ακυβερνησία που επιδιώκουν ξένα συμφέροντα για να υφαρπάξουν τα φιλέτα του κράτους".

* ΕΞΠΡΕΣ: Προσπάθεια απεμπλοκής των αποκρατικοποιήσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια προσπάθεια «απεμπλοκής» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δρομολογεί 9 διαγωνισμούς για το δεύτερο τρίμηνο του 2012".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κάλπη για ευρώ ή δραχμή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι Ελληνες αποφασίζουν την Κυριακή για το στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας. Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση από το ΄74, καθώς το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στους ψηφοφόρους αφορά την παραμονή ή την έξοδό μας από το ευρώ".

* ΚΕΡΔΟΣ: Κίνδυνοι και διλήμματα στις εκλογές της Κυριακής

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, τα διλήμματα των αγορών φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ αυτά των εκλογέων, καθώς τα σενάρια της επόμενης μέρας, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, ξεκινούν από την παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής και φτάνουν μέχρι και την έξοδο από το ευρώ!".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Παρεμβάσεις των αγορών με σενάρια καταστροφής

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι αγορές τις ελληνικές εκλογές, καθώς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να... ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου για δυσάρεστες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και ειδικά στην περιφέρεια".

* Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: Πολιτική ανατροπή σε ναρκοπέδιο

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μία νέα πολιτική εποχή για τη χώρα απεικονίζουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που συνεχίζονται μέχρι την παραμονή των εκλογών. Το μνημόνιο έχει διαμορφώσει ένα ισχυρό ρεύμα τιμωρητικής ψήφου, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αλλάξει τον χάρτη στο Κοινοβούλιο, με θεαματική αποδυνάμωση του δικομματισμού και ενίσχυση των αντιμνημονιακών κομμάτων".

* DEALnews: Τα 7 «μυστικά» της επόμενης μέρας

Η εφημερίδα γράφει "τα σενάρια της συγκυβέρνησης και οι κίνδυνοι. Η «λίστα» Παπαδήμου και τα επερχόμενα νέα μέτρα. Ο ρόλος των ξένων. Η προειδοποίηση ότι «οι θέσεις του Ολάντ δεν μας αφορούν» και η διερευνητική αποστολή της Τρόικας υπό τον Τόμσεν".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα