Στο δ΄ τρίμηνο «βλέπει» η Coca Cola 3E την είσοδό της στο NYSE

Μέρισμα 18 λεπτά ανά μετοχή
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 14:47
UPD:14:49

Την είσοδο των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιθυμεί να πετύχει η Coca Cola Τρία Εψιλον, όπως τονίστηκε στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση της.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες και, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο "ταμπλό" του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Στο πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας του νέου διευρυμένου ομίλου σημειώθηκε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η οποία συνοδεύτηκε με αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 8%, των κερδών Ebitda 18%, αλλά και των λειτουργικών κερδών κατά 56%. Σε διάστημα δυο ετών, το καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου μετετράπη από Pro Forma ζημία ύψους 122 εκατ. ευρώ το 1999 σε οριακή κερδοφορία 1,6 εκατ. ευρώ το 2001.

Αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 1 δισ. δρχ. που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola Τρία Εψιλον, η εταιρεία έχει ήδη ασκήσει έφεση πετυχαίνοντας την απαλλαγή σε επτά από τα εννέα ζητήματα, για τα οποία κατηγορείται. Παράλληλα το ποσό του 1 δισ. δρχ. έχει μειωθεί κατά 500 εκατ. δρχ., με την καταβολή του προστίμου να έχει ανασταλεί.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε παράλληλα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, απόρροια της αναπροσαρμογής παγίων. Με την παρούσα αύξηση η ονομαστική αξία της μετοχής από 30 λεπτά θα ανέρχεται σε 31 λεπτά.

Τέλος, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 18 λεπτών ανά μετοχή.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα