Στα χαμηλά τριών μηνών κατρακύλησε το ευρώ

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 10:56
UPD:13:49

Στα χαμηλά τριών μηνών κατρακύλησε το ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα και τν Γαλλία, με τους ψηφοφόρους να στέλνουν ένα ηχηρό «όχι» στην πολιτική λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε στα 1,29552 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Ιανουαρίου. Απώλειες κατέγραψε και έναντι του γεν, καθώς διαμορφώθηκε στα 103,24 γεν, στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι ανησυχίες στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, σχετικά με την έκβαση του προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα, μετά τη συντριπτική ήττα των δύο μεγαλύτερων -μέχρι πρότινος- παρατάξεων, οι οποίες είχαν προσυπογράψει το μνημόνιο.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται πλέον στο ελληνικό κοινοβούλιο, η προοπτική σύστασης κυβέρνησης είναι ισχνή, γεγονός που διακυβεύει το πρόγραμμα λιτότητας στη χώρα.

«Το ΠΑΣΟΚ πήγε απροσδόκητα άσχημα στις εκλογές. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και στη στάση της νέας κυβέρνησης ως προς το πρόγραμμα διάσωσης, το ευρώ θα δέχεται πιέσεις», σχολιάζει στο Reuters ο Μσαφούμι Γιαμαμότο από την Barclays.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα