Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 12:02

* ΕΞΠΡΕΣ: Αγωνία για σχηματισμό κυβέρνησης... σωτηρίας

Η εφημερίδα αναφέρει "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και πρωτοβουλία Σαμαρά για συγκρότηση εθνικής ενότητας. Θετική στάση από Ευ.Βενιζέλο σε συνεργασία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στην οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Κίνδυνο ακυβερνησίας και εξόδου από το ευρώ επισημαίνει ο διεθνής Τύπος."

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μετέωρη, τώρα, η χώρα. Ωρα ευθύνης για εθνική συνεννόηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε τον πλήρη κατακερματισμό του πολιτικού φάσματος και παρήγαγε αριθμητικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν κανέναν βιώσιμο κυβερνητικό συνδυασμό είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά προερχόμενο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ακυβερνησία είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, με επτά κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα να εισέρχονται στη Βουλή και δύο ακόμη (ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι) να αγωνιούν μέχρι τις πρωινές ώρες. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υπέστησαν βαρύτητη ήττα, ενώ νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε πολιτική αβεβαιότητα μετά την "ψήφο τιμωρίας"

H εφημερίδα τονίζει ότι "σε περίοδο μείζονος πολιτικής αβεβαιότητας εισήλθε, από χθες, η Ελλάδα, ως συνέπεια του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο συνιστά το οριστικό τέλος του μεταπολιτευτικού κύκλου. Η χώρα βρίσκεται σε αναζήτηση κυβέρνησης, αφού οι πολίτες, όπως εκφράσθηκαν στην κάλπη, δεν έδωσαν καθαρή και σαφή εντολή για το πως θέλουν -και πρέπει-να κυβερνηθεί ο τόπος".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα