Εμμένει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ο Β. Σόιμπλε

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 17:57

Την πεποίθηση ότι η χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών αποκαθίσταται μόνο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Την πεποίθηση ότι η χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών αποκαθίσταται μόνο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο των Φοροτεχνικών στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία προκαλούν νευρικότητα στις αγορές, υποστήριξε ωστόσο ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει τις θεσμικές προϋποθέσεις για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης, τη διευθέτηση της κρίσης χρέους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των κρατών - μελών ξεχωριστά αλλά και συνολικά της Ένωσης.

«Είμαι λοιπόν πεπεισμένος ότι η χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών θα ανακτηθεί με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. «Αυτό όμως προϋποθέτει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, βήμα προς βήμα και με μακροπρόθεσμη προοπτική», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών «περίπλοκο» και ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα