Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 09:49

* ΕΞΠΡΕΣ: Παρατείνεται η αβεβαιότητα για σχηματισμό κυβέρνησης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«μετέωρο» παραμένει το βήμα για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά το «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων της πρώτης διερευνητικής εντολής που πήρε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τρομάζει η ακυβερνησία. «Ναυάγησε» η προσπάθεια Σαμαρά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Αντ. Σαμαράς μέσα σε λίγες ώρες κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης". Τον αποκλεισμό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από κυβερνητικό σχήμα επιλέγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως προκρίνει νέα προσφυγή στις κάλπες. Σήμερα το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ο εφιάλτης της ακυβερνησίας καταβαραθρώνει τις μετοχές

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αγορές και το ΧΑ θέλουν κυβέρνηση. Αντιμέτωπες με τον εφιάλτη είναι οι αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που κρατάει η περιπέτεια του μνημονίου, η χώρα δεν έχει βρεθεί πιο κοντά στη χρεοκοπία και την ολοκληρωτική κατάρρευσή της".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Ευρώπη περιμένει λύση και επιμένει στη σύμβαση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε κατάσταση «συναγερμού» βρήκε τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων η επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών. Οι Βρυξέλλες αποφεύγουν αντιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αλλά, όπως προκύπτει από την επίσημη αντίδραση της Κομισιόν, θα δώσουν χρόνο στις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να αναζητήσουν λύση για την άρση του αδιεξόδου".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα