Coca-Cola 3E: Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου 0,34 ευρώ/μετοχή

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 10:22

Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,34 ευρώ ανά μετοχή προτίθεται να προτείνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής με επιστροφή στους μετόχους, 0,34 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικού ποσού 125 εκατ. ευρώ περίπου. Η επιστροφή κεφαλαίου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και των αρμοδίων αρχών.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να προβεί στην περαιτέρω μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,15 ευρώ ανά μετοχή ήτοι 55 εκατ. ευρώ περίπου, προς συμψηφισμό ίσου ποσού συσσωρευμένων ζημιών της εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενέκρινε τις ανωτέρω προτάσεις κατά τη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2012.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η προτεινόμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση είναι κατάλληλη, δεδομένου ότι αντανακλά την ισχυρή ταμειακή ροή της εταιρείας. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στην Coca-Cola Τρία Έψιλον να διατηρήσει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ανωτέρω προτάσεις θα υποβληθούν προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία θα λάβει χώρα την 25η Ιουνίου 2012, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Εάν η πρόταση περί επιστροφής κεφαλαίου εγκριθεί, το ποσό επιστροφής κεφαλαίου αναμένεται να καταβληθεί στους μετόχους την 8η Αυγούστου 2012, με ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων την 3η Αυγούστου 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα