Μέρκελ: Ολοι πρέπει να τηρήσουν το δημοσιονομικό σύμφωνο

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 15:38
UPD:15:43

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως όλες οι χώρες που το έχουν υπογράψει θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα σε αυτό.

Αμετακίνητη στις θέσεις για την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου εμφανίστηκε για άλλη μία φορά η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως όλες οι χώρες που το έχουν υπογράψει θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα σε αυτό.

«Όλοι θα πρέπει να τηρήσουν αυτά που αποφασίσαμε, 25 χώρες έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο» υπενθύμισε η Μέρκελ, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στις χώρες που έχουν ήδη επικυρώσει τη συνθήκη αυτή.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ απηύθυνε εκκληση προς τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Γερμανίας ('Ανω και Κάτω Βουλή) να συνεδριάσουν προκειμένου να εγκρίνουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που ήθελαν την προγραμματισμένη για τις 25 Μαΐου ψηφοφορία να αναβάλλεται, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η Καγκελαρία επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν η Βουλή κλείσει για τις θερινές διακοπές, στις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Reuters, αν και ο ESM μπορεί να εγκριθεί με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για το δημοσιονομικό σύμφωνο απαιτείται έγκριση από τα 2/3 των βουλευτών, με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος να εξαρτάται από την αντιπολίτευση για την έγκριση των συμφωνιών, την ώρα που Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι θέτους όρους για προσθήκη μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα