ΟΤΕ: Στα 306,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη τριμήνου

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 10:45
UPD:10:55

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ανήλθαν στα 306,6 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κέρδη ύψους 286,6 εκατ. ευρώ.

Τα ισχυρότερα κέρδη σε διάστημα τουλάχιστον τριών ετών εμφάνισε ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, χάρη στην πώληση του ποσοστού του σε θυγατρική στη Σερβία και τις περικοπές κόστους.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ανήλθαν στα 306,6 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κέρδη ύψους 286,6 εκατ. ευρώ.

Εξαιρώντας τα 211 εκατ. ευρώ από την πώληση του ποσοστού 20% στην κρατική Telekom Srbija και άλλες προσαρμογές, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 51,8% στα 95,3 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν, ωστόσο, κατά 3,6% στα 1,18 δισ. ευρώ, εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές του ΟΤΕ. Πρόκειται πάντως για τον χαμηλότερο ρυθμό πτώσης των τελευταίων δύο ετών.

«Η χρονιά ξεκίνησε με ένα καλό πρώτο τρίμηνο. Η ανταγωνιστική μας προσπάθεια, ιδιαίτερα στην κινητή τηλεφωνία, οδήγησε στη γενική βελτίωση της απόδοσης του Ομίλου», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα