Ε. Νοβότνι: Πρόωρη η συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 13:10
UPD:13:15

To μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ωστόσο ότι η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε νέα στήριξη από το εξωτερικό αν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Πρόωρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τόνισε ωστόσο ότι η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε νέα στήριξη από το εξωτερικό αν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια πρόωρη συζήτηση», είπε σε δημοσιογράφους ερωτηθείς για τις προοπτικές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε τώρα και πρέπει να επικεντρωθούμε» πρόσθεσε, είναι «είναι να επιλύσουμε την κατάσταση και το κλειδί για την επίλυση βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα».

Ο Νοβότνι προειδοποίησε εξάλλου ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια «γιατί υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης, αλλά τα πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα