Η σημερινή γενική συνέλευση της Αλουμίνιο της Ελλάδος ενέκρινε για τη χρήση του 2001 τη διανομή μερίσματος 2,46 ευρώ ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα προ φόρων για το 2001 ήταν 88,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 93,8 εκατομμυρίων ευρώ στο 2000.
Οσον αφορά τη βιομηχανική δραστηριότητα, το εργοστάσιο αλουμίνας αύξησε την παραγωγή του κατά 19.000 τόνους σε σχέση με το 2000. Κατά το 2002 αναμένεται και άλλη αύξηση της παραγωγής, με στόχο να φτάσει τους 740.000 τόνους από 709.000 το 2001.
Εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της σύμβασης της με τη ΔΕΗ (31 Μαρτίου 2006), η Αλουμίνιο της Ελλάδος (ΑτΕ) επέλεξε τη δημιουργία ενός σταθμού συμπαραγωγής θερμότητας-ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικής ισχύος 200-250 MW, συνολικής επένδυσης περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Για το σταθμό αυτό έχουν ήδη ληφθεί οι απαραίτητες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο σταθμός, που θα αποτελείται από τρεις αυτόνομες μονάδες, θα καλύπτει το σύνολο των θερμικών αναγκών (ατμός) και ένα μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου το 70%) της εταιρΕίας, θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας και ως καύσιμο θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προσδιορισθεί σε μεγάλο βαθμό η τεχνική λύση και είναι σε εξέλιξη η φάση επιλογής του τύπου των αεριοστροβίλων που Θα χρησιμοποιηθούν. Αξιολογούνται οι προσφορές των προμηθευτών, προκειμένου να γίνει επιλογή, με δεσμευτικούς οικονομικούς και εμπορικούς όρους, του συγκεκριμένου τύπου αεριοστροβίλων.
Μια πολύ σημαντική παράμετρος του όλου εγχειρήματος αποτελεί η πρώτη ύλη, το φυσικό αέριο, για το οποίο σύντομα θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις, καθώς ήδη υπάρχει προσύμφωνο προμήθειας φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ.
Στόχος της ΑτΕ είναι η σύμβαση αυτή να έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος του 2002, θεωρώντας ότι, στο μεταξύ, θα έχει οριστικοποιηθεί και το κόστος μεταφοράς φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, στο διάστημα αυτό θα έχει γίνει και η επιλογή του αναδόχου του όλου έργου, εφόσον δε έχουν γίνει και οι απαραίτητες διευκρινίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου για την περίπτωση των αυτοπαραγωγών-ιδιοκαταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, θα προχωρήσει η ανάθεση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Με το έργο αυτό θα δοθεί μια ικανοποιητική λύση στο θέμα της ενεργειακής τροφοδοσίας της εταιρείας, με οφέλη τόσο για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας-Φωκίδας (συνεισφορά περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στην τοπική οικονομία, διατήρηση περίπου 4.000 θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν στο αμέσως ή εμμέσως απασχολούμενο προσωπικό).