Νέα «βουτιά» στο Χ.Α.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 13:53

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας να μειώνονται όλο και περισσότερο. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες.

«Το χθεσινό θετικό κλίμα ήταν αποτέλεσμα αυξημένων προσδοκιών για σχηματισμό κυβέρνησης», σχολίασε στο Reuters η Νατάσα Ρουμαντζή, αναλύτρια στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή. «Αυτό άλλαξε σήμερα ύστερα από τις χθεσινές δηλώσεις Κουβέλη, τις οποίες εξέλαβαν οι αγορές πως αυξάνουν το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.»

Ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί αυτή την ώρα (13:52) κατά 3,83% στις 616,36 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,41 εκατομμύρια ευρώ.

«Βουτιά» σχεδόν 7% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές των Τ.Τ., Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank EFG να σημειώνουν πτώση άνω του 7%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλες οι μετοχές στον 20άρη, με μοναδική εξαίρεση τον ΟΤΕ, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,4% στον απόηχο των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα