Βερολίνο: Η Ελλάδα να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 14:34

Μήνυμα προς την Αθήνα για την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε και την εφαρμογή τους εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος έστειλε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει σαφές περιεχόμενο και συνοδεύεται από σαφείς στόχους» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος μέσω του οποίου η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «ισχύει ακόμη και μετά τις εκλογές», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η απαίτηση για την τήρηση των δεσμεύσεων ισχύει και ως προς το χρονοδιάγραμμα, απάντησε καταφατικά.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων που εντάσσονται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξή του, ότι ο ίδιος προσωπικά τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής κατά ένα έτος. «Πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις», σημείωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα