Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 09:41

* ΕΞΠΡΕΣ: Προσφυγή σε νέες εκλογές με «όμηρο» την οικονομία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνθήκες αβεβαιότητας και αγωνίας για την τύχη της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί η προσφυγή σε νέες εκλογές μετά το «ναυάγιο» συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η μεγάλη δοκιμασία. Σε οριακή κατάσταση η οικονομία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόβοι για κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. «Πάγωμα» όλων των οφειλών του Δημοσίου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Πλήγμα στον τουρισμό".

* ΚΕΡΔΟΣ: Πορεία σε τεντωμένο σχοινί

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη: Η χώρα οδεύει σε επαναληπτικές εκλογές -στις 10 ή στις 17 Ιουνίου- μετά το τελικό ναυάγιο και της χθεσινής σύσκεψης των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε, καθώς επικράτησαν μικροκομματικές λογικές τόσο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών όσο και κατά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που συγκάλεσε ο κ. Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέα προσφυγή σε κάλπες ενώ η οικονομία βυθίζεται

H εφημερίδα τονίζει ότι "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου ολοκληρώθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί απέτυχαν να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με αναπόδραστη συνέπεια η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Η νέα προσφυγή στις κάλπες πραγματοποιείται, καθώς η οικονομία παραπαίει σε βαθιά ύφεση, οι εταίροι μας δοκιμάζουν τις αντοχές παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και η εσωτερική αγορά βιώνει ολοένα και δυσμενέστερες συνθήκες λειτουργίας και προοπτικής επιβίωσης".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα