Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική διασύνδεση FORTHnet μετον ΟΤΕ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 13:35

Υλοποιήθηκε και λειτουργεί σε πανελλαδικό επίπεδο η διασύνδεση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της FORTHnet με το δίκτυο του ΟΤΕ. Ετσι η FORTHnet αποτελεί σήμερα την πρώτη ελληνική εταιρεία που είναι έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας στην επικράτεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία διασύνδεσης των δικτύων της FORTHnet και του ΟΤΕ, είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2001 και προέβλεπε τη διασύνδεση των δύο δικτύων αρχικά σε 11 πόλεις της Ελλάδας, με σταδιακή επέκταση και στην υπόλοιπη χώρα. Η FORTHnet που απέκτησε από την ΕΕΤΤ την πρώτη άδεια παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, αποτελεί και την εταιρεία που δίνει πρώτη τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες σταθερού τηλεφώνου να απολαύσουν αξιόπιστες υπηρεσίες από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Οσον αφορά στο κόστος των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, οι χρεώσεις για τους τελικούς καταναλωτές θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές, από 15% έως και 20% χαμηλότερες.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες της. Από τις αρχές του έτους θα τις διαθέσει εμπορικά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της για παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε όλη την ελληνική αγορά. Ο κάτοχος οποιουδήποτε σταθερού τηλεφώνου, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πληκτρολογήσει τον ειδικό κωδικό 1789 πριν από τον αριθμό τηλεφώνου που επιθυμεί να καλέσει. Οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας προς εταιρικούς πελάτες θα μπορούν να προσφέρονται εναλλακτικά και μέσω του ιδιόκτητου Δικτύου Ασύρματης Σταθερής Πρόσβασης που ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο η εταιρεία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LMDS.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα