HypoVereinsbank : Υψηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα παρά τις ζημίες

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2002 14:19

Υψηλότερα από τις προβλέψεις ήταν τα κέρδη του τραπεζικού ομίλου ΗypoVereinsbank το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε, παρά τη μείωση της τάξης του 42% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Ο τραπεζικός όμιλος HVB ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη του στο πρώτο τρίμηνο του 2002 μειώθηκαν, καθώς τα επισφαλή δάνεια διογκώθηκαν στο υπ' αριθμόν δύο γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που είναι ένας από τους βασικούς πιστωτές στη εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης Kirch Holding GmbH. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε εντούτοις εξέπληξαν ικανοποιητικά την αγορά.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 272 εκατ. ευρώ ή κέρδη 51 σεντς ανά μετοχή από 468 εκατ. ευρώ ή 87 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Οι εκτιμήσεις αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 227 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη από τόκους, βασική πηγή εσόδων για τον όμιλο, σημείωσαν αύξηση 1% φθάνοντας το 1,77 δισ. ευρώ.

Η HypoVereinsbank επηρεάζεται αρνητικά από ιδρύσεώς της το 1998, από τη συγχώνευση δύο ανταγωνιστικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του Μονάχου, από επισφαλή δάνεια. Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο διευθύνων σύμβουλός της Αλμπρεχτ Σμιντ, αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση 9.100 θεσεων εργασίας (το 13% του εργατικού δυναμικού της) για να ενισχύσει την κερδοφορία της στα επόμενα τρία χρόνια. Οι μισές απολύσεις ολοκληρώθηκαν εντός του πρώτου τριμήνου φέτος.

Η γερμανική τράπεζα αύξησε 43% τις προβλέψεις κεφαλαίων για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια (σε 527 εκατ. ευρώ από 368 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2001).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα