Εξαπλασιασμός λειτουργικών κερδών τριμήνου για την Hochtief

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2002 15:19

Τα λειτουργικά κέρδη της της κορυφαίας γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Hochtief στο πρώτο τρίμηνο του 2002 σχεδόν εξαπλασιάστηκαν στα 64 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 αύξηση 21%, ανερχόμενες σε 4,3 δισ. ευρώ. Τέλος, οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν -το ισοδύναμο του κύκλου εργασιών, χονδρικά- αυξήθηκαν 3% σε 3,1 δισ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο, φέτος, το τμήμα αεροδρομίων της εταιρείας σημείωσε κέρδη 500.000 ευρώ.

Η εδρεύουσα στην Εσση Hochtief αναμένει αύξηση της συνολικής κερδοφορίας της στο 2002. «Υπό την προϋπόθεση ενός φυσιολογικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιωμένη κερδοφορία σε σχέση με το 2001», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δρ Χανς-Πέτερ Κάιτελ.

Υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή παροχέα υπηρεσιών που σχετίζονται με την κατασκευαστική δραστηριότητα. «Με το δίκτυό μας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης, έχουμε τοποθετηθεί καλά για το μέλλον», συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα