Βολές Φ. Σαχινίδη κατά «των κομμάτων που προκάλεσαν τις εκλογές»

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 16:14

Ο απελθών υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, απευθυνόμενος στον κ. Ζανιά, είπε ότι η θέση του υπηρεσιακού υπουργού είναι μεν τιμητική, αλλά αποτελεί και μια δύσκολη πρόκληση, δεδομένων των συνθηκών.

Tη συνδρομή όλων προκειμένου να υπάρχει ήρεμο κλίμα στο δρόμο προς τις εκλογές, καθώς «η οικονομία είναι ψυχολογία» ζήτησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες. Όπως ανέφερε, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο απελθών υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, απευθυνόμενος στον κ. Ζανιά, είπε ότι η θέση του υπηρεσιακού υπουργού είναι μεν τιμητική, αλλά αποτελεί και μια δύσκολη πρόκληση, δεδομένων των συνθηκών. Κατά τον κ. Σαχινίδη, η χώρα βρίσκεται στα όριά της και υποστήριξε ότι τα κόμματα που προκάλεσαν τις νέες εκλογές, υπηρέτησαν μικροπολιτικές επιδιώξεις και θα λογοδοτήσουν για την επιλογή τους στην ιστορία. Ανέφερε επίσης ότι τα ελλείμματα της οικονομίας δεν «καλύπτονται» από τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων, αλλά τα προβλήματα θα λυθούν στις επερχόμενες εκλογές, μόνο με καθαρές επιλογές και στη βάση καθαρών προτάσεων.

Υποστήριξε ακόμη ότι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι το κατά πόσον θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Στη βάση αυτή, πρόσθεσε, και ο νέος υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μείζονα ζητήματα της είσπραξης των εσόδων, της συγκράτησης των κρατικών δαπανών, της επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της παραμονής της χώρας στο ευρώ, όσο διαρκεί η πολιτική αβεβαιότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα