Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 10:16

ΕΞΠΡΕΣ: Μάχη χαρακωμάτων για τα ευρωομόλογα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε «μάχη χαρακωμάτων» εξελίσσονται οι σχέσεις Γαλλίας - Γερμανίας για την κυκλοφορία του περίφημου ευρωομολόγου. Η έκδοσή του αποτελεί θέμα πολιτικής απόφασης των κρατών-μελών της νομισματικής ζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θερμά» μέτωπα για έσοδα και τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσπάθεια «αναστήλωσης» των φορολογικών εσόδων, τα οποία καταρρέουν μέρα με τη μέρα, καταβάλλει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών. Παρατείνεται η αγωνία σε τράπεζες και κυβέρνηση για την εκταμίευση των 18 δισ. από το σύνολο των 25 δισ.".

ΚΕΡΔΟΣ: Τα ευρωομόλογα δοκιμάζουν τον γαλλογερμανικό άξονα

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη συνοχή του γαλλογερμανικού άξονα αλλά και το οικονομικό «δόγμα» της Ευρώπης δοκιμάζει η επιμονή του νέου προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ στην έκδοση ευρωομολόγων και στη στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη - θέματα που θα κυριαρχήσουν στην αυριανή άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο «τραπέζι» στη Συνόδου Κορυφής το ευρωομόλογο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ανάπτυξη θα είναι το μεγάλο ζητούμενο στην αυριανή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με σημείο αιχμής το κοινό ευρωομόλογο, ένα θέμα το οποίο θα δοκιμάσει τις σχέσεις του γαλλο-γερμανικού άξονα".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα