Βρετανία: Συστάσεις από ΔΝΤ για μείωση επιτοκίων

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 15:37

«Η ανάπτυξη είναι υπερβολικά αργή και η ανεργία, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων, είναι σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου.

Συστάσεις προς τη Βρετανία για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, ακόμη και μείωση των επιτοκίων, απηύθυνε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επικαλούμενο τη συνεχιζόμενη οικονομική επιβράδυνση στη χώρα.

«Η ανάπτυξη είναι υπερβολικά αργή και η ανεργία, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων, είναι σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, «χρειάζονται πολιτικές τόνωσης της ζήτησης προτού παγιωθούν οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συστήνει στη βρετανική κυβέρνηση να προσαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, ώστε να αυξηθούν οι δαπάνες για υποδομές, και στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες αγορές στοιχείων ενεργητικού ή να μειώσει τα επιτόκια.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έχει αγοράσει κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 325 δισ. στερλινών με νέο χρήμα, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην εγχώρια οικονομία. Ωστόσο, αυτόν το μήνα διέκοψε την τύπωση χρήματος εν μέσω ανησυχιών για τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα