Γ.Παπανδρέου-Μπ.Κλίντον: Το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 23:10

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μπιλ Κλίντον συμφώνησαν ότι η Ευρώπη οφείλει να προωθήσει άμεσα πολιτικές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας. (Φωτογραφία αρχείου).

Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό εκτίμησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μπιλ Κλίντον κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Google στο Λονδίνο.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Κλίντον, η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τις αναγκαίες αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση και να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο με τεχνογνωσία αλλά δίνοντας και τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρόνου προσαρμογής στις απαιτήσεις του προγράμματος μετάβασης.

Κοινή ήταν επίσης η άποψη ότι η Ευρώπη οφείλει να προωθήσει άμεσα πολιτικές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Κλίντον τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων εκτιμώντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στις επενδύσεις για υποδομές κυρίως στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της πληροφορικής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα