Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία στο α' τρίμηνο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 11:56
UPD:12:29

ΟΡΙΑΚΗ ανάπτυξη εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2002 η γερμανική οικονομία έπειτα από τρία συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο, που ευνόησαν τις γερμανικές εξαγωγές.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το γερμανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002 αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το τελευταίο περυσινό τρίμηνο. Η αύξηση αυτή είναι σε αντιστοιχία με την εκτίμηση της Μπούντεσμπανκ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/05/22/217881.htm .

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001, ωστόσο, η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2% κυρίως λόγω της μειωμένης εγχώριας ζήτησης και των περιορισμένων επενδυτικών δαπανών, όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά την αναιμική ανάπτυξη της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο δεν αναμένεται να προβεί σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα