Merit: Παλινδρόμηση μεταξύ 520 και 550 μονάδων μέχρι τις εκλογές

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 14:54
UPD:14:58

Μια παλινδρόμηση του γενικού δείκτη τιμών μεταξύ 520 και 550 μονάδων, με δυνατότητα υποχώρησης μέχρι και τις 490 μονάδες, θεωρεί η Merit ως πιθανότερο σενάριο, από τεχνικής άποψης, για τις επόμενες 3,5 εβδομάδες μέχρι τις εκλογές.

Στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την ελληνική αγορά, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως μαζικές αγορές που θα άλλαζαν το momentum δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτήν την περίοδο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Όπως σημειώνει, η πολύ άσχημη εικόνα για την ελληνική αγορά συνεχίζεται για μια ακόμη εβδομάδα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ηςΜαίου. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε μια υποχώρηση σε χαμηλά 22,5 ετών για το γενικό δείκτη και μια κεφαλαιοποίηση στα 21,7 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 10% του ΑΕΠ του 2011, ίσως η χαμηλότερη σχέση κεφαλαιοποίησης και ΑΕΠ πανευρωπαϊκά.

Αυτό που χαρακτηρίζει την αγορά είναι πωλήσεις μαζικού χαρακτήρα μερικές φορές σε όλες τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ανεξάρτητα από τα θεμελιώδη τους. Στις περιπτώσεις του ΟΤΕ και τις ΕΤΕ οι πωλήσεις οφείλονται κυρίως στην πρόσφατη έξοδο τους από το Δείκτη MSCI Standard.

Σύμφωνα με τη Merit, χαρακτηριστικό των ημερών είναι η αποχώρηση μεγάλων funds που κρατούσαν σημαντικές θέσεις από τον ΟΠΑΠ και από την ΕΧΑΕ, μετοχές κερδοφόρες και με την υψηλότερη ρευστότητα στο Χ.Α. Χαρακτηριστική είναι επίσης η υποχώρηση του δείκτη στις 11 από τις 13 συνεδριάσεις μετά τις εκλογές και το ότι μετοχές όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η Τράπεζα Κύπρου και η Cyprus Popular Bank κατέγραψαν πρόσφατα ιστορικά χαμηλά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα