Το επόμενο δίμηνο σε λειτουργία η νέα μονάδα της Ξιφίας στο Νέστο

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2002 16:10

Η έβδομη μονάδα του Ομίλου Ξιφίας ΑΕ της Καβάλας στην περιοχή Βάσοβα Νέστου θα επεξεργάζεται νωπά αλιεύματα και θα παράγει μαγειρεμένα φαγητά.

Η νέα μονάδα έγινε δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας και καλύπτει επιφάνει 9.500 τετραγωνικών μέτρων σε οικοπεδική έκταση 27 στρεμμάτων. Οι κατασκευές άρχισαν το 1999 και το κόστος ανήλθε στα 6,4 δισεκατομμυρία δραχμές, από τα οποία το 50% καλύφθηκε από επιδότηση, με βάση τα όσα προβλέπονται από τους ισχύοντες αναπτυξιακούς νόμους.

Η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο δίμηνο και θα απασχολεί σε δύο βάρδιες 280 άτομα. Η επιλογή της εταιρείας για την παραγωγή μαγειρεμένων φαγηγών έγινε, όπως είπαν οι υπεύθυνοι του Ομίλου, για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει σε αντίθεση με τα αλίπαστα, που δεν παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο. Ολα τα μαγειρεμένα προϊόντα θα κυκλοφορούν με την επωνυμία Mar Egeo.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μαρίνος Ιωαννίδης, επισήμανε ότι «δέσμευση της εταιρείας είναι να προτιμηθεί για τις 280-300 θέσεις εργασίας προσωπικό από τους γύρω οικισμούς του Νέστου, προκειμένου να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στο νομό Καβάλας.

Η παραγωγική δυνατότητα του νέου εργοστασίου φτάνει τις 520 κονσέρβες το λεπτό και η πρώτη βάρδια θα επεξεργάζεται 50 τόνους ψαριών. Ο ετήσιος τζίρος που αναμένεται να φέρει η νέα μονάδα στον Ομιλο θα φτάνει τα 146.000.000 ευρώ και ήδη υπάρχουν παραγγελίες ύψους 12 δισεκατομμυρίων δραχμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα